Дұрыс тамақтану-адам денсаулығын анықтайтын маңызды факторлардың бірі. Мектепте болған кезде балалардың ыстық тамағы олардың денсаулығы мен тиімді оқу қабілетін сақтаудың маңызды шарттарының бірі болып табылады. Мектептегі тамақтануды жақсы ұйымдастыру балалардың денсаулық деңгейінің жақсаруына әкеледі. Толық және теңдестірілген тамақтану аурулардың алдын алуға, жұмыс қабілеттілігі мен үлгерімін арттыруға, балалар мен жасөспірімдердің физикалық және психикалық дамуына ықпал етеді, олардың қазіргі өмірге бейімделуіне жағдай жасайды. Балалық шақта қоректік заттардың жеткіліксіз жеткізілуі физикалық даму, аурушаңдық, оқу үлгерімі көрсеткіштеріне теріс әсер етеді, метаболикалық бұзылулар мен созылмалы патологияның көрінісіне ықпал етеді. Мектеп жасы-бұл баланың негізгі дамуы және өмір салты, оның ішінде тамақтану түрі қалыптасатын кезең. Мектепте Денсаулық сақтау және дұрыс тамақтану бойынша жұмыс жүргізудің тиімді мүмкіндіктері бар. Ұйымдастырылған мектептегі тамақтану санитарлық ережелер мен нормалармен реттеледі, сондықтан рационалды тамақтану принциптерін қанағаттандырады. Көптеген білім алушылар салауатты өмір салтының құрамдас бөлігі ретінде дұрыс тамақтану туралы әлсіз түсінікке ие. Мектеп оқушыларының тамақтануының негізгі проблемалары мектеп қабырғасынан тыс тамақтану режимін бұзумен, чиптерді, газдалған сусындарды, крекерді, кәмпиттерді теріс пайдаланумен байланысты. Бұл әдетте ата-аналардың хабардарлығы мен попыласының жеткіліксіздігімен байланысты. Қазіргі адамның тамақтануы асқазан-ішек жолдарының, эндокриндік жүйенің, жүрек - қан тамырлары жүйесінің және онкологиялық процестердің көптеген ауруларының негізгі қауіп факторына айналады. Дұрыс тамақтануды насихаттау өте маңызды, өйткені адам бала кезінен алған тамақтану әдеттерін адам қартайғанға дейін сақтайды. Бұл әдеттер отбасында және ұйымдастырылған балалар тағамы жүйесінде қалыптасады.